Produs Agrementat

 

Izolarea acoperișului pe interior

Acoperișurile înclinate sunt cea mai uzuală soluție pentru clădirile rezidențiale, dar pot fi utilizate, și pentru clădiri nerezidenţiale. Acoperișurile pentru construcțiile noi cât şi reamenajările clădirilor vechi cu acoperişurile înclinate  adesea se utilizează valorificând spațiul de sub acoperiș ca mansardă.

Cerințele actuale pentru performanță termică a clădirilor, stabilitate pentru ciclul iarnă/vară, protecţie la zgomot, obligă la o proiectare şi instalare corectă a izolaţiei în acoperişurile înclinate. Fără punți termice și pierderi energetice. cu materiale durabile și sustenabile ceea ce contribuie, în mare măsură, la o creștere a standardului de utilizare şi la un mediu interior ideal. Peste 30% din pierderile de energie ale unei case se realizează prin acoperiș. Izolarea mansardei cu IsolAir Thermo aduce avantaje majore: izolare termică și barieră de vapori, izolare fonică, stabilitate dimensională, durabilitate în timp şi o aplicare simplă cu costuri reduse.

Termoizolatia Reflectiva IsolAir Thermo poate fi montată la interiorul acoperisului în mai multe moduri:

 • Instalarea sub capriori fără discontinuități pe toată suprafața
 • Între căpriori acolo unde se dorește un design interior cu grinzi expuse

Recuperare investiției inițiale în IsolAir Thermo este mai scurtă de 3 ani prin reducerea pierderilor energetice prin radiație cu 97%.

Prin faptul ca este etanș la transferul vaporilor și la montaj se închide pe toată suprafața acoperisului fără punți termice IsolAir Thermo previne apariția mucegaiului.

Confortul interior este optim, calitatea aerului nu este afectată de fibre, solvenți, uleiuri aeropurtate.

Perfect pentru mansardări (nu îngreunează structura), nu atrage păsări, rozătoare, insecte, nu alunecă, nu își pierde din proprietăți în timp la microvaporare sau umezeală reziduală.

Montaj interior, sub căpriori

interior sub capriori

Montaj interior, sub căpriori

interior sub capriori

Montaj interior, sub căpriori

izolatie capriori mansarda

Detaliu coș de fum

detaliu cos de fum

Detaliu fereastră mansardă

detaliu fereastra mansarda

Montaj în interiorul acoperișului sub căpriori:

 1. Rolele IsolAir Thermo se aplică perpendicular sau paralel sub grinzi (căpriori ), se fixează  cu capse de 14mm sau cuie.
 2. Poate fi suprapus peste grinzi, traverse, clești sau alte elemente de structură ale acoperișului.
 3. La imbinarea dintre role, acestea se suprapun 5 cm și se sigilează cu bandă adezivă de aluminiu compatibilă.
 4. În cazul podului, nu mai necesită alte operațiuni rămânând vizibil sub căpriori.
 5. Peste IsolAir Thermo în cazul mansardei locuibile, se montează profilele structură pentru gipscarton, peste care se va placa cu gipscarton(rigips) sau panouri de lemn, lambriu. La coama acoperișului îmbinarea dintre role se va face la 20cm pe una dintre părți.
 6. În jurul coșului de fum se va păstra o distanță de 20cm care se va izola cu izolație specială pentru coș de fum sau pătura ceramică.
izolatie acoperis interior mansarda

 

Izolarea acoperișului pe exterior

În cazul termoizolării la exterior a acoperișului, IsolAir Thermo se montează peste astereală. Acest tip de  izolare a acoperișului este indicat a se realiza atunci când învelitoarea (țigla, tabla, panel, șindrilă) trebuie oricum montată, deci în cazul unui acoperiș nou sau în cazul înlocuirii învelitorii acoperișului.

 Avantajul izolării peste astereală:

Se va lua în considerare faptul că umiditatea, umezeala și aerul rece pot pătrunde în construcţia acoperişului și pot produce pagube în decursul timpului. Pentru a împiedica acest lucru, se montează pe partea rece, adică pe partea exterioară a construcţiei acoperişului. IsolAir Thermo împiedică o răcire și umezire a acoperisului și structurii din exterior.

În cazul acoperişurilor demontate pentru reabilitare, spațiul interior rămâne complet neatins evitandu-se distrugerea tavanului drept sau înclinat în timpul renovării.

Este indicat a se folosi sub țigla metalică pentru că dispare efectul de acoperiș radiant în sezonul cald, reflectă căldura în exteriorul acoperișului fără a lăsa să se încălzească toată structura acoperișului si în același timp izolează fonic 20dB la ploaie.

Se poate instala și fără astereală direct pe căpriori.

Perfect pentru mansardări (nu îngreunează structura), nu atrage păsări, rozătoare, insecte, nu alunecă, nu își pierde din proprietăți la microvaporare sau umezeală.

Instalare ușoara și rapidă cu costuri și timp reduse cu 40-50% față de izolația cu vată minerală sau minerală bazaltică.

Izolarea din exterior, permite spatiu și înălțimi crescute la interior și posibilitate unui design cu grinzi expuse.

IsolAir Thermo este impermeabil, realizează o izolare maximă la grosime minimă, nu înmagazinează umezeală și mirosuri.

Montaj peste astereală

ext.montaj peste astereala

Montaj în zona coamei

detaliu coama casei

Sub țiglă

ext. sub tigla

Montaj în zona coșului de fum

detaliu cos de fum

Închidere exterior

ext.inchidere1

Montaj sub tablă

ext. montaj sub tabla .

Închidere exterior

ext.inchidere2

Montaj peste astereală:

 1. Rolele IsolAir Thermo se montează paralel cu coama acoperișului, sau perpendicular în funcție de configurație și numărul de pante.
 2. Se fixează în capse de 14mm, cuie sau șuruburi,  se suprapun la îmbinare 5 -10 cm.
 3. Se sigilează la suprapuneri cu bandă adezivă de aluminiu compatibilă.
 4. Peste IsolAir Thermo se montează șipci și contrașipci care asigură ventilația acoperișului urmând a se instala învelitoarea din țiglă ceramică sau de beton, tablă ondulată, cutată sau țiglă tip tablă.
 5. La coama acoperișului îmbinarea dintre role se va face la 20cm pe una dintre părți.
 6. În jurul coșului de fum se va păstra o distanță de 20cm care se va izola cu izolație specială pentru coș de fum sau pătura ceramică.
Izolare Acoperis peste asteriala

de 13 ani în România

durata de viață = construcția

40-50% Cost Saving

Referințe

Testimoniale