Produs Agrementat

 

Izolarea acoperișului pe interior

Acoperișurile înclinate sunt cea mai uzuală soluție pentru clădirile rezidențiale, dar pot fi utilizate, și pentru clădiri nerezidenţiale. Acoperișurile pentru construcțiile noi cât şi reamenajările clădirilor vechi cu acoperişurile înclinate  adesea se utilizează valorificând spațiul de sub acoperiș ca mansardă.

Cerințele actuale pentru performanță termică a clădirilor, stabilitate pentru ciclul iarnă/vară, protecţie la zgomot, obligă la o proiectare şi instalare corectă a izolaţiei în acoperişurile înclinate. Fără punți termice și pierderi energetice. cu materiale durabile și sustenabile ceea ce contribuie, în mare măsură, la o creștere a standardului de utilizare şi la un mediu interior ideal. Peste 30% din pierderile de energie ale unei case se realizează prin acoperiș. Izolarea mansardei cu IsolAir Thermo aduce avantaje majore: izolare termică și barieră de vapori, izolare fonică, stabilitate dimensională, durabilitate în timp şi o aplicare simplă cu costuri reduse.

Termoizolatia Reflectiva IsolAir Thermo poate fi montată la interiorul acoperisului în mai multe moduri:

 • Instalarea sub capriori fără discontinuități pe toată suprafața
 • Între căpriori acolo unde se dorește un design interior cu grinzi expuse

Recuperare investiției inițiale în IsolAir Thermo este mai scurtă de 3 ani prin reducerea pierderilor energetice prin radiație cu 97%.

Prin faptul ca este etanș la transferul vaporilor și la montaj se închide pe toată suprafața acoperisului fără punți termice IsolAir Thermo previne apariția mucegaiului.

Confortul interior este optim, calitatea aerului nu este afectată de fibre, solvenți, uleiuri aeropurtate.

Perfect pentru mansardări (nu îngreunează structura), nu atrage păsări, rozătoare, insecte, nu alunecă, nu își pierde din proprietăți în timp la microvaporare sau umezeală reziduală.

Montaj interior, sub căpriori

interior sub capriori

Montaj interior, sub căpriori

interior sub capriori

Montaj interior, sub căpriori

izolatie capriori mansarda

Detaliu coș de fum

detaliu cos de fum

Detaliu fereastră mansardă

detaliu fereastra mansarda

Montaj în interiorul acoperișului sub căpriori:

 1. Rolele IsolAir Thermo se aplică perpendicular sau paralel sub grinzi (căpriori ), se fixează  cu capse de 14mm sau cuie.
 2. Poate fi suprapus peste grinzi, traverse, clești sau alte elemente de structură ale acoperișului.
 3. La imbinarea dintre role, acestea se suprapun 5 cm și se sigilează cu bandă adezivă de aluminiu compatibilă.
 4. În cazul podului, nu mai necesită alte operațiuni rămânând vizibil sub căpriori.
 5. Peste IsolAir Thermo în cazul mansardei locuibile, se montează profilele structură pentru gipscarton, peste care se va placa cu gipscarton(rigips) sau panouri de lemn, lambriu. La coama acoperișului îmbinarea dintre role se va face la 20cm pe una dintre părți.
 6. În jurul coșului de fum se va păstra o distanță de 20cm care se va izola cu izolație specială pentru coș de fum sau pătura ceramică.
izolatie acoperis interior mansarda

Montaj IsolAir Thermo in mix cu izolatia conventionala

       Montajul IsolAir Thermo in mix cu vata minerala sau bazaltica , celuloza , spuma poliuretanica sau alt tip de izolatie in masa .

Cele două tipuri de izolatii se completeaza  reciproc si oferă beneficii diferite pentru a atinge un nivel superior de eficienta energetica a intregului sistem.

Astfel , IsolAir Thermo montat in mix cu  izolația conventionala o ajuta  să fie mai eficientă eliminand puntile termice si transferul prin convectie,  suplinind si rolul de barierea de vapori la interior .

Implicit, temperaturile din mansardă vara vor scădea considerabil datorita faptului ca radiatia termica inmagazinata in vata sau celuloza pe timpul zilei nu va patrunde prin termoizolatia reflectiva spre interiorul locuintei aceasta fiind reflectata spre exterior.

Intr-un mix de termoizolatie reflectiva  IsolAir Thermo + spatiu de aer minim 2cm + izolatie in masa de 10 cm se ajunge la o performanta energetica superioara a  22 cm de izolatie conventionala, eliminand puntile termice ,bariera de vapori si necesitatea realizarii  unei substructuri , pentru a monta tesut izolatia conventionala. Deci un raport  performanta costuri , net superior si un spatiu mai  generos in mansarda.

Conform testelor de audit energetic prin utilizarea termoizolatiei reflective IsolAir Thermo si a 15 cm vata bazaltica rezistenta acoperisului are o valoare   R sistem  =  5.73 m2k/w

Structura acoperisului inclinat este detaliata mai jos .

 1. Invelitoare
 2. Sipci + Contrasipci
 3. Folie anticondens                     
 4. Astereala                     
 5. Vata bazaltica 15 cm                                  
 6. Spatiu de aer 2 cm
 7. Termoizolatie reflectiva IsolAir Thermo   
 8. Profile gips carton
 9. Gips carton

R Sistem =  5.73  m2k/w

   Izolația reflectiva este  o soluție remarcabilă la problemele de condensare. Pauza termică oferită de spațiul de aer uscat neconductiv din alveole si montarea continua fara punti termice împiedică aerul cald și pe cel umed din interiorul unei clădiri să interacționeze cu aerul rece din exteriorul clădirii.

     IsolAir Thermo instalat continuu pe toata suprafata acoperisului  , sigilat la suprapunerea dintre role cu banda adeziva de aluminiu compatibila, elimina toate conditiile realizarii condensului si aparitiei mucegaiului. 

    In anumite situatii  se poate utiliza  un sistem  cu o  termoizolatie reflectiva  la interior si alta la  exterior  , aerul dintre cele doua fiind un tampon termic similar cu aerul din geamul tip termopan.

Pentru detalii de montaj specifice proiectului dumneavoastra va acordam asistenta tehnica si posibilitatea certificarii energetice a cladirii prin auditori energetici acreditati.

Izolarea acoperișului pe exterior

În cazul termoizolării la exterior a acoperișului, IsolAir Thermo se montează peste astereală. Acest tip de  izolare a acoperișului este indicat a se realiza atunci când învelitoarea (țigla, tabla, panel, șindrilă) trebuie oricum montată, deci în cazul unui acoperiș nou sau în cazul înlocuirii învelitorii acoperișului.

 Avantajul izolării peste astereală:

Se va lua în considerare faptul că umiditatea, umezeala și aerul rece pot pătrunde în construcţia acoperişului și pot produce pagube în decursul timpului. Pentru a împiedica acest lucru, se montează pe partea rece, adică pe partea exterioară a construcţiei acoperişului. IsolAir Thermo împiedică o răcire și umezire a acoperisului și structurii din exterior.

În cazul acoperişurilor demontate pentru reabilitare, spațiul interior rămâne complet neatins evitandu-se distrugerea tavanului drept sau înclinat în timpul renovării.

Este indicat a se folosi sub țigla metalică pentru că dispare efectul de acoperiș radiant în sezonul cald, reflectă căldura în exteriorul acoperișului fără a lăsa să se încălzească toată structura acoperișului si în același timp izolează fonic 20dB la ploaie.

Se poate instala și fără astereală direct pe căpriori.

Perfect pentru mansardări (nu îngreunează structura), nu atrage păsări, rozătoare, insecte, nu alunecă, nu își pierde din proprietăți la microvaporare sau umezeală.

Instalare ușoara și rapidă cu costuri și timp reduse cu 40-50% față de izolația cu vată minerală sau minerală bazaltică.

Izolarea din exterior, permite spatiu și înălțimi crescute la interior și posibilitate unui design cu grinzi expuse.

IsolAir Thermo este impermeabil, realizează o izolare maximă la grosime minimă, nu înmagazinează umezeală și mirosuri.

Montaj peste astereală

ext.montaj peste astereala

Montaj în zona coamei

detaliu coama casei

Sub țiglă

ext. sub tigla

Montaj în zona coșului de fum

detaliu cos de fum

Închidere exterior

ext.inchidere1

Montaj sub tablă

ext. montaj sub tabla .

Închidere exterior

ext.inchidere2

Montaj peste astereală:

 1. Rolele IsolAir Thermo se montează paralel cu coama acoperișului, sau perpendicular în funcție de configurație și numărul de pante.
 2. Se fixează în capse de 14mm, cuie sau șuruburi,  se suprapun la îmbinare 5 -10 cm.
 3. Se sigilează la suprapuneri cu bandă adezivă de aluminiu compatibilă.
 4. Peste IsolAir Thermo se montează șipci și contrașipci care asigură ventilația acoperișului urmând a se instala învelitoarea din țiglă ceramică sau de beton, tablă ondulată, cutată sau țiglă tip tablă.
 5. La coama acoperișului îmbinarea dintre role se va face la 20cm pe una dintre părți.
 6. În jurul coșului de fum se va păstra o distanță de 20cm care se va izola cu izolație specială pentru coș de fum sau pătura ceramică.
Izolare Acoperis peste asteriala

de 13 ani în România

durata de viață = construcția

40-50% Cost Saving

Referințe

Testimoniale