Montajul IsolAir Thermo cu grinzi expuse .

In stratificatie cu vata minerala sau bazaltica , celuloza, lana sau fibre de lemn, spuma poliuretanica, dublu strat sau alt tip de izolatie in masa.

Solutia tehnica pentru izolarea eficienta a mansardei este intercalarea IsolAir Thermo si a spatiilor de aer in stratificatia sarpantei. Cele două tipuri de izolatii se completeaza  reciproc si oferă beneficii diferite pentru a atinge un nivel superior de eficienta energetica a intregului sistem.

Beneficii:
  • Izolare etansa , eliminarea transferului prin convectie = Durabilitate.

Aerul cald si cel rece sunt separate de izolatia reflectiva care elimina conditiile de formare a condensului sau transferul vaporilor .

  • Spatiul de aer neventilat dintre IsolAir Termo si vata reduce transferul prin conductia directa dintre cele doua suprafete = Inertie termica = Confort

Transferul de caldura radianta este redus cu 97% prin reflectia radiatiei termice in ambele sensuri = Costuri locuire reduse

Schița 1:

Obtinem o performanta energetica superioara unui sistem de  22-25cm de izolatie conventionala, eliminand  ,bariera de vapori si necesitatea realizarii  unei substructuri pentru acestea. Deci un raport  performanta costuri , net superior si un design cu grinzi expuse fara pierderi energetice in spatiul dintre capriori si izolatieStratificatie schița unu 

Schița 2:

Pentru necesitati de izolare superioare IsolAir Thermo poate fi montat si in dublu strat cu spatiu de aer de minim 2 cm intre cele doua straturi etanse sau in dublu strat plus izolatie conventionala.

IsolAir Thermo înlocuiește cu succes izolația minerală bazaltică de peste 10 cm si bariera de vapori , având însă un cost material-manoperă cu până la 30-40 % mai redus.
Daca nu se utilizeaza izolatia reflectiva dupa mai multe cicluri de condensație – difuzie în izolația minerală, aceasta își pierde performanța termică inițială, ajungându-se la deprecierea acesteia prin dezintegrare la nivel de particule în suspensie.

Cu siguranță, toți montatorii de acoperișuri s-au întâlnit cu acest fenomen la reabilitarea mansardelor care au trecut prin mai multe cicluri vară – iarnă.
IsolAir Thermo este un material „low-condensation” care, montat la interior în stratificație cu o izolație din fibre minerale, o protejează pe aceasta de apariția condensului și a defazării formării punctului de rouă, reducând practic sursa primară a problemei. Astfel, IsolAir Thermo ajuta izolația conventionala să fie mai eficientă eliminand puntile termice si transferul prin convectie, suplinind si rolul de barierea de vapori la interior.

Implicit, temperaturile din mansardă vara vor scădea considerabil datorita faptului ca radiatia termica inmagazinata in vata sau celuloza pe timpul zilei nu va patrunde prin termoizolatia reflectiva spre interiorul locuintei aceasta fiind reflectata spre exterior .In sezonul rece IsolAir Thermo blocheaza transferul aerului cald prin convectie si radiatie precum si o parte din conductie catre exterior.

1
2
3
4
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
13
15
16
15
17
18
19
18
20
previous arrow
next arrow
1
2
3
4
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
13
15
16
15
17
18
19
18
20
previous arrow
next arrow

Copyright © Isolair Thermo 2024 All Rights Reserved

WhatsApp