Dacă sunteți în căutarea unei soluții optime pentru termoizolarea acoperișului, tavanului sau a pardoselii casei dumneavoastră, avem vești bune, pentru că, în rândurile ce urmează, vă vom prezenta performanțele IsolAir Thermo. Parcurgând prezentul articol, veți putea consulta o serie de rapoarte termografice complexe, imagini și clipuri video care atestă fără echivoc eficiența termoizolației reflective IsolAir Thermo în stoparea pierderii de căldură.

Ce este IsolAir Thermo?

IsolAir Thermo este un material de izolare hibrid, ecologic, mai performant decât soluțiile minerale convenționale, cu care se poate obține un coeficient termic superior al construcției. De asemenea, el poate suplimenta cu succes o izolație din fibre minerale pentru a limita pierderile energetice și a o proteja în apariția condensului în masa acesteia.

Un plus substanțial oferit de IsolAir Thermo este acela că își menține performanța termică declarată, pe toată durata de viață a construcției, beneficiind de o garanție de 50 de ani. Testele de îmbătrânire ale materialelor supuse la temperaturi diverse conform regulii Arrhenius arată că IsolAir Thermo nu se degradează așa cum se întâmplă cu izolațiile din fibre minerale, astfel încât vă puteți bucura de confortul termic al locuinței dumneavoastră pe termen foarte îndelungat, fără a fi necesare cheltuieli suplimentare.

Rezultatele termoscanării realizată de catre un auditor energetic acreditat sunt elocvente!

În cele ce urmează, vă invităm să vizionați un clip video în care este prezentată termoscanarea unei căsuțe construite pe structură de lemn și care a beneficiat de termoizolația reflectivă IsolAir Thermo, atât la nivelul pereților cât și al tavanului și al pardoselii. Măsurătoarea s-a efectuat cu ajutorul unei camere profesionale FLIR-E8, care are o sensibilitate de 0.05 grade Celsius, astfel putând fi identificate cu ușurință punțile termice și pierderile de căldură.

După cum se poate observa în clipul video, măsurătorile indică faptul că la nivelul pereților nu sunt detectate pierderi de căldură, astfel încât singurele pierderi sunt la nivelul tâmplăriei ușilor, ferestrelor și gurii de aerisire.

Montând soluția IsolAir Thermo în mod continuu pe pereți, acoperiș și pardoseală, nu se înregistrează pierderi energetice, chiar și la o diferență de temperatură interior-exterior de 21-24°C, sistemul de termoizolație acționând ca o barieră radiantă, demonstrandu-și astfel eficiența ridicată și performanța de vârf.

Vă invităm totodată să vizionați un clip video în care este prezentată termoscanarea unui pod izolat cu  IsolAir Thermo, dar și raportul termografic al acestuia.

Măsurătoarea s-a efectuat cu ajutorul unei camere profesionale FLIR, astfel putând fi identificate cu ușurință punțile termice și pierderile de căldură. Pe toată suprafața acoperișului nu apar pierderi energetice, doar pe suprafața ferestrelor de mansardă apar mici pierderi. Termoscanarea interioară dovedește capacitatea Isolair Thermo de a separa un climat interior cu temperatura de 23°C față de o temperatură exterioară de 0°C.

Raportul următor și filmarea analizează prin comparație și certifică pierderea de caldură a unor încăperi înșiruite cu izolații diferite:

De ce IsolAir Thermo și nu doar izolație minerală?

Înainte de toate, trebuie să menționăm că IsolAir Thermo înlocuiește cu succes izolația minerală bazaltică de peste 10 cm, având însă un cost material-manoperă cu până la 30% mai redus.
În plus, fibrele din vată minerală și bazaltică (bazalt, dolomită, nisip) sunt legate împreună cu substanțe chimice denumite lianți. Umiditatea și diferențele de temperatură pot dizolva acești agenți chimici de legare, care poluează aerul pe care îl respirăm în interior, provocând, de asemenea, apariția unor mirosuri neplăcute care se impregnează în structura lemnoasă a mansardei.
Pe de altă parte, după mai multe cicluri de condensație – difuzie în izolația minerală, aceasta își pierde performanța termică inițială, ajungându-se la deprecierea acesteia prin dezintegrare la nivel de particule în suspensie.

Cu siguranță, toți montatorii de acoperișuri s-au întâlnit cu acest fenomen la reabilitarea mansardelor care au trecut prin mai multe cicluri vară – iarnă. IsolAir Thermo este un material „low-condensation” care, montat la interior în stratificație cu o izolație din fibre minerale, o protejează pe aceasta de apariția condensului și a defazării formării punctului de rouă, reducând practic sursa primară a problemei.

Ținând cont de economia energetică și beneficiile pe termen lung din utilizarea IsolAir Thermo, putem afirma cu certitudine că este una dintre opțiunile de termoizolare necesară pentru cei care doresc un standard ridicat de izolare al locuinței.

La orice achiziție beneficiați de:

Copyright © Isolair Thermo 2022 All Rights Reserved

About Author

IsolAir Thermo

Copyright © Isolair Thermo 2024 All Rights Reserved

WhatsApp