Evadarea in natura si turismul individual s-au dezvoltat in urma pandemiei într-un ritm accelerat surclasând unitățile de cazare de  masa. Aceasta alegere poate să însemne o casă cu o amprentă mică la sol, dar care să îți aducă satisfacții pe plan personal. În general, o casă de vacanta sau o cabană mica  înseamnă un stil de viață minimalist, accesibil și prietenos cu mediul. 

Este demonstrat că locuințele și clădirile folosesc în medie 81% din energia totală pentru încălzire sau răcire, dar o mare parte din aceasta  este irosită din cauza practicilor convenționale de izolare. Una dintre cele mai eficiente modalități de a reduce consumul de energie este termoizolația eficienta. 

 IsolAir Thermo folosit pentru termoizolația locuințelor scade consumul de energie și, desigur, costurile de întreținere, în timp ce sporește confortul din interior. În timp ce majoritatea  produselor de izolație  doar încetinesc transferul de căldură, IsolAir oprește până la 97% din transferul de căldura radiantă .  

Având în vedere că suprafața unei căsuțe de vacanta este relativ mică, instalarea izolației poate fi efectuată chiar de proprietar. Acest lucru se realizează fără efort mare, cu instrumente simple. În primul rând, este necesar să fie tăiată lungimea adecvată cu o foarfecă. După aceea, se capsează cu ajutorul unui pistol cu capse  de 14mm . Ulterior la suprapunerile dintre role , se sigilează cu bandă de aluminiu compatibila. Pentru un viitor sustenabil și un plus de confort, poți opta pentru IsolAir Thermo termoizolația reflectiva agreata de Consiliul pentru Clădiri Verzi din Romania. Acest lucru, pe lângă reducerea costurilor , va duce la un climat sănătos , sporindu-ți confortul . 

Studiu de caz: renovarea acoperișului unei cabane de lemn

O cabană de lemn este o oază de relaxare pentru fiecare persoană. Cu atât mai mult dacă trăiești zi de zi într-o astfel de cabană.  

Obiectivul renovării acoperișului unei cabane: crearea unui spațiu de locuit confortabil, plăcut, care să nu aibă pierderi de căldură iarna și temperaturi ridicate vara. Cerințele enumerate duc la o decizie dificilă de a alege produsul dorit. 

De-a lungul timpului, atât nevoile proprietarilor, cât și reparațiile își fac încet, încet loc. Din acest motiv, este necesar să ai o vedere de ansamblu și, deci, să optezi pentru produse sustenabile. Acestea îți vor asigura, pe lângă un plus de confort, reducerea costurilor de întreținere și siguranță.  

Un proiect complet de renovare al acoperișului unei cabane de lemn începe cu alegerea tipului de izolație potrivit. În acest sens, una dintre cele mai bune alegeri este termoizolația reflectivă – prietenoasă cu mediul, stabilă, durabilă, ușor de aplicat. 

Cum renovezi acoperișul unei cabane? 

În primul rând, trebuie să verifici cum a fost construit acoperișul și care sunt posibilitățile de a-l izola. Odată puse la punct aceste aspecte, trebuie analizate zonele din acoperiș care îi pot afecta structura în viitor. Acestea ar putea împiedica aplicarea corectă a termoizolației. Următorul aspect este aplicarea produsului care reflectă până la 97% din căldură radianta. 

Rezultatul? 

Izolația termoreflectivă are numeroase utilizări și specificații. Pentru a vedea ce tip de reabilitare energetica se potrivește locuinței tale și care sunt costurile aferente, te invităm să stăm de vorbă: Contact – IsolairThermo 

Copyright © Isolair Thermo 2022 All Rights Reserved

About Author

IsolAir Thermo

Copyright © Isolair Thermo 2024 All Rights Reserved

WhatsApp