Ce sunt clădirile construite după standardul Nzeb ( energie aproape zero) ?

Reabilitare termoizolatie acoperis si fatade a unei hale de productie din lemn utilizand IsolAir Thermo si inchidere cu tabla.

 

Diferenta dintre IsolAir Thermo si izolatiile conventionale in masa rezida in faptul ca izolatia reflectiva actioneaza asupra radiatiei termice ca o bariera termica, in timp ce izolatile conventionale inmagazineaza radiatia termica si o transfera spre interior sau exterior, iar randamentul lor este dat de grosime, densitate si emisivitate.

 

Punct important in realizarea unei izolatii cu vata minerala, polistiren sau celuloza este realizarea unei bariere de vapori eficienta pentru a proteja izolatia de umezeala sau microvaporare excesiva. Acest lucru necesita o maxima atentie din partea montatorului in realizarea acestei operatiuni fara punti de transfer a umiditatii. In realitatea de santier aproape nimeni nu respecta procedurile.  In cazul inmagazinarii umezelii, izolatiile conventionale devin ineficiente si isi ajusteaza dramatic parametrii initiali de transfer termic.

 

Pentru ca montarea termoizolatiei IsolAir Thermo se face pe toata suprafata, imbinarea intre foliile de IsolAir Thermo facandu-se prin suprapunere, izolarea este continua si nu permite formarea puntilor termice.

Utilizarea IsolAir Thermo pentru aceasta lucrare confera beneficiarului o serie de avantaje si o durata de viata extinsa a cladirii pe structura de lemn.

Pe toata suprafata izolata nu apar punti termice in jurul montantilor sau a structurii de prindere a finisajului exterior.

Instalarea  IsolAir Thermo asigura protectia elementelor din lemn fata de umiditate in orice sezon.

Spre deosebire de izolatiile minerale se asigura o izolare continua a spatiilor in forma neregulata.

Elimina fenomenul de acoperis radiant sub tabla deoarece reflecta 97% din radiatia termica mentinand un climat interior placut in decursul verii.

IsolAir Thermo este un produs ecofriendly, nu contine lianti pe baza de formaldehida precum izolatiile minerale, nu este agreat de rozatoare, insecte si paraziti si formeaza o bariera termica continua pe toata suprafata peretilor si acoperisului.

In timpul montajului nu emana praf inecacios, nu irita ochii si pielea.

Timpul de instalare redus si faptul ca nu se incarca structura existenta fac din Isolair Thermo alegerea perfecta in reabilitari termice ale cladirilor pe structura de lemn.

Utilizand IsolAir Thermo pe toata suprafata halei se obtine un consum de energie redus pe perioada de iarna, temperatura interioara fiind stabila timp indelungat comparativ cu o izolatie conventionala nereflectiva .

Alegerea IsolAir Thermo in acest caz specific s-a realizat si datorita faptului ca este flexibil si rezistent in comparatie cu termoizolatia pe baza de vata minerala sau bazaltica si nu apare riscul degradarii, ruperii sau defragmentarii, in timpul instalarii, fenomen ce ar genera pierderi de material si deseuri de constructii.

De asemeni  nu se lasa si nu se comprima la umezeala in decursul anotimpurilor ploioase si in zonele montane cu umiditate excesiva.

Aplicarea pe fatadele de lemn se face cu usurinta si cu proceduri reduse fata de izolarea cu polistiren sau vata minerala, costurile finale material manopera fiind mai reduse.

Copyright © Isolair Thermo 2022 All Rights Reserved

About Author

IsolAir Thermo

Leave A Comment

Copyright © Isolair Thermo 2024 All Rights Reserved

WhatsApp